Brojne prednosti... sve u jednom. ABB-free@home® kombinira sve korisne funkcije kućne automatike, a kao sustav, logičan je i lako shvatljiv

Zadovoljstvo jednostavnosti

ABB-free@home® čini svakodnevicu lakšom. Upravljanje roletama/žaluzinama, rasvjetom, grijanjem, klimatizacijom i portafonom samo jednim sustavom. “Smartphone” postaje daljinski upravljač u stanu ili kući. Jednim dodirom, dok si još u krevetu, možeš podići rolete i uključiti radio u kuhinji – ili isključiti svu rasvjetu i uređaje tipkom na izlazu iz stana ili kuće. Vrlo praktično. Izuzetno komforno. Energetski učinkovito. Postavljanje takvih scena je jednostavno, da jednostavnije ne može biti, a sve kako bi zadovoljilo raspoloženje.

Otvoren za nove ideje.

Uz ABB-free@home® sustav kućne automatike, svatko može za sebe odlučiti kako će koristiti tehnologiju pametnog življenja. Zasebne funkcije mogu biti implementirane, kao npr. grijanje i upravljanje roletama ili kombinacija više funkcija. Ukoliko je nečija želja da nadogradi sustav tijekom vremena, fleksibilnom i jednostavnom nadogradnjom i to je moguće. Sloboda izbora u svako doba.

https://nextlevel.hr/wp-content/uploads/2017/11/1183x353_header_szene_en-1183x353.jpg

Upravljanje rasvjetom

Život počinje svijetlom. Uz ABB-free@home® opcija osvjetljenja može biti optimalno korištena. Zasebne prostorije ili cijeli stan ili kuća. Na primjer: impresivnim scenama – za različita raspoloženja i odgovarajuće prigode. Dobar rezultat toga je ušteda i ekološki prihvatljiv trošak energije.

Philips hue LEDs

Rasvjeta “Philips hue LEDs” jednostavno se integrira u sustav kućne automatike pomoću ABB-free@home®. Nijanse rasvjete mogu biti komforno upravljane prekidačem na zidu ili putem scena, zajedno sa drugim izvorima svjetlosti, ukoliko “smartphone” ili “tablet” uređaj nije nadohvat ruke.

https://nextlevel.hr/wp-content/uploads/2017/11/prekidac-svjetlo-460x190-03-460x190.jpeg

Dimmer i senzor pokreta

Uz ABB-free@home®, prostorije i cijele zgrade mogu biti osvjetljene prema vašim zahtjevima. Prikladno osvjetljenje za svaku situaciju – bez obzira da li je potrebna scena jakog osvjetljenja ili nužne rasvjete. Odjednom se uključuju svi izvori svjetla.

https://nextlevel.hr/wp-content/uploads/2017/11/senzor-pokreta-460x190-13-e1510668735992-167x132.jpeg

Rolete/žaluzine

Svejedno, da li rolete, žaluzine, tenda ili rolo vrata – uz ABB-free@home®, zaštita od sunca i ušteda energije ne može biti jednostavnija. Dizanje i spuštanje, kao i podešavanje lamela žaluzina može biti automatizirano i upravljano putem prekidača, panela ABB-free@ homeTouch (dostupne dvije veličine: 7" i 4.3") ili aplikacijom na “smartphone” ili “tablet” uređaju. Nadalje, meteorološka stanica za zaštitu tijekom nevremena, zadata vremena i lokalni astro sat mogu biti u funkciji da automatski podese rolete/žaluzine, a zavisno od izlaska i zalaska sunca. Sakupljeni podaci se kombiniraju u sustavu kućne automatike i precizno odrađuju zadato. Panel ABB-free@homeTouch sveobuhvatno prikazuje sve izmjerene vrijednosti i postavke vremena i satova.

Meteorološka stanica

Jedno je sigurno: Vrijeme nije u potpunosti predvidljivo. Meteorološka stanica očitava osvjetljenje, temperaturu, kišu i brzinu vjetra izvan stana ili kuće. Meteorološki podaci se odmah šalju i spojeni su sa izvršnim elementima kako bi automatski kontrolirali funkcije sustava kućne automatike. Svi važni podaci su jasno prikazani na aplikaciji ABB-free@home®.

https://nextlevel.hr/wp-content/uploads/2017/11/prekidac-zaluzine-460x190.jpeghttps://nextlevel.hr/wp-content/uploads/2017/11/meteostanica-390x195.jpeg

Prekidač za rolete/žaluzine

Više mogućnosti. Kratkim ili dužim pritiskom tipke upravlja se roletama, vanjskim žaluzinama ili tendama kao i podešavanje zakrivljenosti sjenila. U kombinaciji sa senzorom brzine vjetra, rolete, žaluzine i tende, spuštaju se, dižu ili uvlače i ostaju tako tijekom jakog vjetra.


Grijanje i klimatizacija

Komforna ušteda energije. Optimalna temnperatura prostorije može biti podešena ABB-free@home® sustavom kućne automatike prema aktualnom zahtjevu. U ECO načinu rada, podešena temperatura se automatski snizuje preko noći ili kad nitko nije doma. Grijanje se može automatski isključiti kada su prozori otvoreni. To reducira potrošnju – bilo kod klasičnog ili podnog grijanja.

Idealna temperatura nikad nije ista. Zavisno od trenutka u danu, sobni termostat vam pruža mogućnost podešenja osobne temperature koja vam odgovara. Ventili grijanja se upravljanju “wireless” putem – s radio-upravljanim toplinskim pogonima ventila. Sobni termostat se može integrirati u sustav kućne automatike zajedno sa prekidačem. Kontakti koji služe za stanje prozora su također umreženi putem “wireless-a”. Pametno i učinkovito.

Pametni termostat

Pogoni ventila radijatora su aktivne komponente zasebnog sobnog termostata. Oni upravljaju svim ventilima radijatora. Pogoni koriste elektro motor kako bi otvorili, odnosno zatvorili ventile grijanja. Tihi su i ne troše se uslijed rada. ABB-free@home® kućna automatika omogućuje najfinije podešenje, kako bi se postigla savršena temperatura u svakom trenutku.

https://nextlevel.hr/wp-content/uploads/2017/11/termostat-460x190.jpeghttps://nextlevel.hr/wp-content/uploads/2017/11/Ventil-e1510909937291-300x284.jpg

Portafon

ABB-Welcome portafonski sustav može biti integriran u ABB-free@home®. Portafon i kućna automatika idu zajedno sa ABB-free@homeTouch 7". Na primjer, kad zvono zazvoni, uključuje se rasvjeta kako bi jasnije vidjeli tko zvoni. Radi sigurnosti, video kamera slika onoga tko zvoni na vratima kad nitko nije doma.

Prikazane slike na ekranu

Praktično i zgodno. Slike snimljene video kamerom mogu biti prikazane na “tablet” ili “smartphone” uređajima putem ABB-Welcome aplikacije. To omogućuje prikaz onoga tko zvoni, iako nitko nije doma (potreban je ABB-Welcome IP gateway i ABB-Welcome vanjska video jedinica).

https://nextlevel.hr/wp-content/uploads/2017/11/portafon-vanjska-600x653-e1510847498274-177x354.png
https://nextlevel.hr/wp-content/uploads/2017/11/Portafon-460x190.jpeg
Pametno komuniciranje putem aplikacije i glasovno

“Smartphone” ili “tablet” uređaji postaju centralna jedinica za komunikaciju sa portafonom. ABB-Welcome aplikacija također omogućuje daljinsko komuniciranje putem Interneta. To čini moguću komunikaciju sa svakim tko zvoni. Bilo gdje da se nalazite, doma ste.


Ozvučenje – reprodukcija glazbe

Integracijom Sonos bežičnog kućnog audio sustava u ABB-free@home, udobnost slušanja glazbe u više prostorija postavljenja je na novu razinu. Savršeno integrirani free@home zidni prekidači i paneli za upravljanje služe za “play/pause/skip” glazbe, kao i za podešavanje glasnoće.

https://nextlevel.hr/wp-content/uploads/2017/11/sonos-400x400-e1510850401323-200x289.jpeg
https://nextlevel.hr/wp-content/uploads/2017/11/prekidac-sonos-200x200.jpg

VIŠE O SUSTAVU

[ihewc_oxi id="1"]

Inovativna kućna automatika

[ihewc_oxi id="2"]

Jednostavnije nego ikada

[ihewc_oxi id="3"]

Komfor od samog početka

[ihewc_oxi id="4"]

Savršeno spojeno